Warning: escapeshellcmd() has been disabled for security reasons in /home3/damerooz/public_html/libraries/vendor/phpmailer/phpmailer/class.phpmailer.php on line 1444
خواص گوشت گوسفندی - دام روز

خواص گوشت گوسفندی

از دیر باز گوشت گوسفند در آشپزخانه ایرانی و غذاهای ایرانی جایگاه ویژه ای داشته است .طباخی با گوشت گوسفند از مزیتهای آشپزی سنتی ایرانی است. تقریبا در تمام غذاهای ایرانی از گوشت گوسفند استفاده می شود زیرا خواص گوشت گوسفندی در طب سنتی بسیار زیاد است .انواع خورشتها، کباب ها، آب گوشت ، و خوراکیهای سنتی مثل حلیم بادمجان ، خورش ماست و بریانی از این دسته اند.حتی در آشپزی غربی ، ترکی و عربی نیز گوشت گوسفند جایگاه ویژه ای دارد.هرچه علوفه ای که  گوسفند از آن تغذیه میکند خوشبو تر و تازه تر باشد گوشتش نیز لذیذتر و تردتر می گردد.اصولا گوسفندهایی که در مراتع زیبا و پر آب و علف و خوش آب و هوا می چرند گوشتی تردتر ، خوشبوتر و خوشمزه تری دارند.مثلا در اروپا در قسمت کوه های آلپ علوفه بسیار فراوان و خوش عطر و بو یافت می شود.گوسفندان آین ناحیه گوشتی بهتر و لذیذتر از بقیه گوسفندان دارند .حتی طعم شیرشان و میزان چربی آن بسیار متفاوت تر و بهتر از سایر قسمتهای اروپا ست .در ایران نیز این قانون صدق می کند .اگر به دنبال خرید گوشت خوش عطر و بو و ترد هستید ، گوسفند زنده را از چراگاه طبیعی و خوش آب و هوا بخرید.گوسفند زیر یک سال را بره می گویند که گوشتی بسیار لذیذ و ترد دارد .اگرچه گوشت بز نیز طعمی مطلوب دارد ولی در مقایسه با گوشت گوسفند و بره در درجه دوم قرار می گیرد. در این متن می خواهیم در مورد خواص و مزیتهای گوشت گوسفند صحبت کنیم .گوشت گوسفند نسبت به انواع گوشتهای دیگر دارای مزیت های بسیاری است که در زیر از آنها نام می بریم .
1:تقویت سیستم ایمنی بدن
2:افزایش سوخت و ساز
3:افزایش انرژی بدن
4:در سلامت عضلات و استخوانها نقش به سزایی دارد.
5:خواص ضد سرطانی
6:منبع غنی پروتئین
7:افزایش گلبول قرمز
8:سلامت و انسجام پوست
9:پیشگیری از ابتلا به اوتیسم
10:پیشگیری از پوکی استخوان
11:پیشگیری از سکته و فشار خون
12:جلوگیری و درمان کم خونی
13:تقویت مغز
14:کم تر شدن درد قاعدگی در دختران و زنان
15:کاهش ابتلا به بیماریهای پوستی
16:سلامت چشم
17:سلامت سبستم عصبی
18:جلوگیری از نقصهای زایمان
19:گوشت گوسفند دارای ویتامین b12,روی ،آهن و فسفر است .
با وجود تمام خواصی که در لیست بالا به آنها اشاره کردیم باید متذکر شویم که در مصرف گوشت بره و گوسفند نیز باید اصل تعادل را رعایت کرد و نباید بیش از حد زیاده روی کرد.به علت چربی قابل توجهی که در بافتهای عضلانی و گوشتی گوسفند ذخیره می شود، مصرف بیش از اندازه و مداوم آن می تواند سبب بیماریهایی مانند گرفتگی عروق ، فشار خون بالا ، چربی خون بالاو دیابت گردد.پس بهتر است در مصرف گوشت گوسفند نهایت دقت و اعتدال رعایت شود.